Îmi plac foarte mult prunele uscate și după ce am făcut un magiun de prune, extraordinar și fără zahăr, am zis să încerc  să fac prune uscate.

Nimic complicat, chiar penibil de simplu  dar trebuie multă răbdare.

Am avut 2 kilograme de prune, din acelea care se desfac de pe sâmburi și după ce le-am spălat,  le-am scos sâmburii și le-am așezat frumos pe hârtie de copt.

Le-am ținut mai bine de 5 ore la cuptor, la 100 de grade celsius și cu funcția de ventilație pornită.

Sigur la iarnă vor fi foarte bune alături de iaurt, cereale și nuci.

Comments

    1. Bună Alina,
      Am avut 5 kilograme de prune, tot din cele care se scot ușor de pe sâmbure.
      Le-am pus fără sâmburi, așa întregi într-un tuci foarte mare.
      Am adugat cam 500 ml apă, dar cred că mergea foarte bine și fără apă și am lăsat pe foc cam 5-6 ore până a scăzut foarte mult dar amestecam destul de des ca să nu se prindă de fundul ceaunului.
      Ca să îți faci o idee cât de mult a scăzut: din 5 kilograme de prune au ieșit 6 borcane de 400 g de magiun.
      Borcanele au fost sterilizate înainte și după ce le-am umplut le-am mai ținut cam 60 minute la cuptor.
      Gata.
      Pupici!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.