De cinci ori mămică. Despre dietă, slăbit, sport. Stil de viață sănătos.

Diverse

Albul şi nunta

Am fost ieri la o nuntă deosebită, frumos organizată, cu mult bun gust şi o muzică minunată. Să nu vă mai  spun despre mireasă şi mire că erau superbi.

Nu despre faptul că am mâncat ca o păsărică vreau să vă povestesc. Dar vă spun că, deşi mâncarea a fost mai mult decât delicioasă, comandată şi gătită special pentru o lacto-ovo-vegerariană convinsă, am reuşit doar să gust 6-7 furculiţe din fiecare fel. Am mai descoperit o metodă să nu mai am tentaţia să mai iau o lingură de mâncare: după ce am pus furcuţiţa jos i-am şi făcut semn ospătarului să îmi ia farfuria din faţă. Aşa sunt sigură că nu mai am tentaţie în farfurie. Dacă aş vrea să calc pe  arătură, aş putea, că ştiţi cum este la o nuntă, ai pe masă alune, fictic, fructe şi tot felul de foietajuri.Dar aici intervine abţinerea şi educaţia alimentară.

Dar, ideea care mă macină la fiecare nuntă este una foarte simplă, de bun simţ aş spune eu. La o nuntă numai mireasa trebuie să fie îmbăcată în alb. Chiar dacă ea alege să se îmbrace în roşu, verde, mov… la o nuntă nicio altă femeie în afară de mireasă nu trebuie să poarte această culoare. Mi se pare o lipsă de respect faţă de evenimentul în sine dacă alegi să nu respecţi acest lucru.

Nu mi s-a întâmplat să vad o nuntă la care o persoană să nu vină în alb. Inclusiv la nunta mea am avut o invitată care a fost imbăcată în alb.

Poate exagerez eu puţin, dar să mai vezi şi dansând mireasa lângă altă femeie îmbrăcată în alb, asta arată şi mai rău. Există sute de mii de nuanţe, cât de vară ar fi, chiar nu ai altă rochiţă în casă care să nu o pună pe mireasă într-o lumină nefavorabilă?

O mireasă nu poate fi eclipsată de o altă femeie cu o  rochiţă albă, dar  mi se pare atât de ciudat să nu respecţi unicitatea momentului pentru fiecare mireasă.

Nici cu rochiţele negre nu prea sunt de acord, dar dacă este o rochiţă cu un model deosebit sau purtată de o siluetă nouă, de ce nu??? Mai ales că această rochiţă o am de când am terminat facultatea acum 11 ani 🙂

S-ar putea să-ți placă și...

2 comentarii

 1. Lorelai spune:

  Acum te vad pt prima data mireasa si vrea sa-ti spun ca ai fost superbaaaaaaaaaa, dar acum cu noua silueta si tinand cont de faptul ca ai trei copii minunati sa stii ca esti mult mult mai frumoasa ( pt ca esti mama nu doar femeie)!!!!!!!!!!!!!!
  Te felicit si te dau exemplu colegelor mele in fiecare zi si ma bucur ca am privilegiul de a ma numara printre cunoscutii tai.
  Te pup

  1. Mulţumesc mult de tot, Lori.
   Au trecut 7 ani de atunci, mai sunt nişte mici schimbări, dar copiii merită orice schimbare 🙂
   Eu speram că te încadrezi printre prietenii mei, nu numai cunoscuţi 🙂
   Pupici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *