Aceast fel de prăjitură este preferata soţului meu dar şi tatălui meu, aşa că îmi arăt dragostea pentru ei şi în acest mod, şi astăzi când am ajuns de la şcoală am preferat să mă joc cu ceva ingrediente şi să iasă această minunăţie.
Am avut un pachet foi Lica, din acelea de napolitană, 3 ouă, o cană lapte, 5-6 linguri făină, o cană şi jumătate zahăr, două mâini pline de miez de nucă, o fiolă esenţă rom şi 6 linguri cu vârf de lapte condensat, cam 2/3 pachet unt.
Într-un tuci am pus tot zahărul şi l-am topit cu atenţie să nu se ardă. Cam după 5 minute am pus untul tăiat cubuleţe şi am amestecat foarte bine.
Separat într-o altă cratiţă am amestecat ouăle cu făina, laptele de vacă, am ţinut pe foc până s-a îngroşat compoziţia destul de mult. Am adăugat laptele condensat şi esenţa de rom. şi le-am mai fiert cam cinci minute.
Am pus toată crema rezultată peste zahărul ars şi am adăugat nucă măcinată şi am mai lăsat pe foc maxim cinci minute.
Foile le-am uns cu această cremă fierbinte, iar după aceea am pus o greutate deasupra foilor până s-au răcit foarte bine.
Înainte să tai pătrăţelele, am pus la frigider prăjitura pentru o oră.