Ultimile bunătăţi pregătite au fost:
Tort diplomat pentru aniversarea lui Dragoş de 5 ani, cu cel mai pufos blat făcut vreodată:
Blatul: 8 albuşuri bătute spumă cu o cană zahăr, le-am amestecat cu 4 gălbenuşuri, am pus jumătate cană ulei, o cană făină, o esenţă de rom, un praf de copt, şi am copt compoziţia într-o tavă îmbrăcată în hârtie de copt, la o temp de 180 grade cam 45 minute.
Crema: 4 gălbenuşuri cu 200 g zahăr şi jumătate de litru lapte le-am fiert până s-au făcut ca o ciulama. Am adăugat 3 pliculeţe gelatină (înmuiată înainte) şi după ce s-a răcit puţin crema am pus 500 ml frişcă bătută şi coaja rasă de la 2 portocale, 2 mâini generoase de stafide, o conservă de ananas şi o conservă de mandarine.
Siropul de la conserve, l-am folosit pentru a însiropa blatul tăiat în 2 părţi.
Am pus într-o cratiţă mai înaltă folie de plastic, peste care am aşezat primul blat, l-am însiropat, am turnat toată crema, am pus al doilea blat pe care l-am însiropat şi l-am lăsat la frigider până a doua zi când l-am ornat cum am putut eu mai bine 🙂
Mâncare am făcut aşa:
Supă de vită cu găluşti, pilaf din inimioare de vită, spanac, sos de roşii cu friptură de porc, pui, cârnaţi toate la cuptor, spaghete cu sos alb
N-ai scris si de bucatarul Costinel……. 😉
Pai si bucatarul casei nu merita mentionat 😉 ?
Roxi,nu am postat nimic de preparatul pe care l-a făcut Costinel pentru că va fi un articol pe blogul lui, şi în al doilea rând mâncărica făcută de el este doar pentru el, copiii nu papă din ea 😉
Off tableta asta face figuri
Cu ce este facuta frisca de e asa albastra??:D
In frisca am pus putin colorant alimentar albastru.