Ultimile bunătăţi

Ultimile bunătăţi pregătite au fost:

Tort diplomat pentru aniversarea lui Dragoş de 5 ani, cu cel mai pufos blat făcut vreodată:

Blatul: 8 albuşuri bătute spumă cu o cană zahăr, le-am amestecat cu 4 gălbenuşuri, am pus jumătate cană ulei, o cană făină, o esenţă de rom, un praf de copt, şi am copt compoziţia într-o tavă îmbrăcată în hârtie de copt, la o temp de 180 grade cam 45 minute.

Crema: 4 gălbenuşuri cu 200 g zahăr şi jumătate de litru  lapte  le-am fiert până s-au făcut ca o ciulama. Am adăugat 3 pliculeţe gelatină (înmuiată înainte) şi după ce s-a răcit puţin crema am pus 500 ml frişcă bătută şi coaja rasă de la 2 portocale, 2 mâini generoase de stafide, o conservă de ananas şi o conservă de mandarine.

Siropul de la conserve,  l-am folosit pentru a însiropa blatul tăiat în 2 părţi.

Am pus într-o cratiţă mai înaltă folie de plastic, peste care am aşezat  primul blat, l-am însiropat, am turnat toată crema, am pus al doilea blat pe care l-am însiropat şi l-am lăsat la frigider până a doua zi când l-am ornat cum am putut eu mai bine 🙂

Mâncare am făcut aşa:

Supă de vită cu găluşti, pilaf din inimioare de vită, spanac, sos de roşii cu friptură de porc, pui, cârnaţi toate  la cuptor, spaghete cu sos alb

6 comentarii la „Ultimile bunătăţi”

    1. Roxi,nu am postat nimic de preparatul pe care l-a făcut Costinel pentru că va fi un articol pe blogul lui, şi în al doilea rând mâncărica făcută de el este doar pentru el, copiii nu papă din ea 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.