Ultimile bunătăţi pregătite au fost:

Tort diplomat pentru aniversarea lui Dragoş de 5 ani, cu cel mai pufos blat făcut vreodată:

Blatul: 8 albuşuri bătute spumă cu o cană zahăr, le-am amestecat cu 4 gălbenuşuri, am pus jumătate cană ulei, o cană făină, o esenţă de rom, un praf de copt, şi am copt compoziţia într-o tavă îmbrăcată în hârtie de copt, la o temp de 180 grade cam 45 minute.

Crema: 4 gălbenuşuri cu 200 g zahăr şi jumătate de litru  lapte  le-am fiert până s-au făcut ca o ciulama. Am adăugat 3 pliculeţe gelatină (înmuiată înainte) şi după ce s-a răcit puţin crema am pus 500 ml frişcă bătută şi coaja rasă de la 2 portocale, 2 mâini generoase de stafide, o conservă de ananas şi o conservă de mandarine.

Siropul de la conserve,  l-am folosit pentru a însiropa blatul tăiat în 2 părţi.

Am pus într-o cratiţă mai înaltă folie de plastic, peste care am aşezat  primul blat, l-am însiropat, am turnat toată crema, am pus al doilea blat pe care l-am însiropat şi l-am lăsat la frigider până a doua zi când l-am ornat cum am putut eu mai bine 🙂

Mâncare am făcut aşa:

Supă de vită cu găluşti, pilaf din inimioare de vită, spanac, sos de roşii cu friptură de porc, pui, cârnaţi toate  la cuptor, spaghete cu sos alb

Comments

    1. Roxi,nu am postat nimic de preparatul pe care l-a făcut Costinel pentru că va fi un articol pe blogul lui, şi în al doilea rând mâncărica făcută de el este doar pentru el, copiii nu papă din ea 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.