De cinci ori mămică. Despre dietă, slăbit, sport. Stil de viață sănătos.

Familia mea Sarcină, naştere şi alăptare

Despre…de toate

De câteva zile tot mă mănâncă degetele să scriu câte ceva…Acum despre regim, diete, calorii si sport nu prea pot să scriu pentru că ele lipsesc din vocabularul și viața mea, deocamdată. Aș minți să spun că nu mi-aș fi dorit să fiu genul de femeie-însărcinată care nu se îngrașă sau care după naștere arată chiar mai bine decât înainte. Eu nu sunt așa oricât mi-aș dori. Am luat multe, foarte multe kilograme în sarcină.  Dar, nu mă plâng ci din contră sunt fericită că am ocazia iar să mă bucur de tot ce înseamnă bebe.

Sport o să mă apuc să fac după ce trec cele 4 luni de la naștere. Așa mi-a recomandat medicul meu ginecolog. Deși eu mă apucasem să fac bicicletă după vreo 10 zile de când Vlad era în viața mea, la controlul de la o luna mi-a spus că nu am voie decât după 4 luni ca să evităm alte complicații viitoare. Am fost puțin dezamăgită pentru că având numai nașteri naturale speram să pot face măcar puțin sport. Dar…dacă trebuie să aștept, astept. Mai am puțin de așteptat, pe 26 februarie se fac 4 luni, așa că după aceea încet, încet mă apuc de sport.

Dieta este  inexistentă cum spuneam deoarece alăptez și îmi e cam imposibil să mă abțin de la multe. Am mereu o foame de lup, mai ales după ce papă bebe. Încerc să mă încurajez mereu că am timp după ce nu voi mai alăpta, dar totuși aș vrea să încerc să modific ceva și în alimentație dar să nu afecteze cantitatea și calitatea lăpticului.

Vreau și voi lupta să îmi revin la forma inițială sau măcar pe aproape…știu că nu e ușor și îmi doresc să reușesc cât mai repede să îmi revin. Și când spun revin, nu mă refer la celebra frază ”9 luni durează o sarcină – 9 luni durează să încapi în vechile haine” Eu vreau să îmi revin mai întâi cu modul de a mă alimenta, apoi cu programul regulat de sport și sunt convinsă că și rezultatele se vor vedea încet, încet.

Vă țin la curent.

 

S-ar putea să-ți placă și...

5 comentarii

 1. Buna Raluca
  Toate la timpul lor 🙂 Sunt sigura ca in curand o sa se aseze lucrurile.Imi aduc aminte ca dupa prima sarcina m-am simtit ca si cum nu as fi fost niciodata insarcinata, mi-am revenit super rapid.Alta poveste a fost la a doua,cred ca abia pe la un an m-am simtit mai ok :).Si varsta a contat, diferenta de 12 ani intre :).

  1. Bună Mirela,
   Știu că toate la timpul lor…și încet, încet trebuie totul pentru că exact cum spuneam vreau să îmi alăptez puiul cât mai mult timp posibil. Rapid eu nu mi-am revenit niciodată și oricum cu multă muncă mereu am făcut-o. Iar vârsta nu a fost un avantaj niciodată la mine ținând cont că prima naștere a fost la 30 și a patra la 38 🙂
   Oricum ar fi trebuie să lupt pentru ce vreau să redevin.
   Pupici

   1. Te admir enorm pentru tot ce esti , pentru cele 4 minuni din viata voastra, pentru determinarea cu care ai luptat pt a slabi!
    Momentan si eu lupt pt a ma simti din nou bine in pielea mea,ma inspir din meniurile tale si incerc sa imprumut din ambitia ta!

    1. Îți mulțumesc mult pentru admirație.
     Înseamnă că ducem o luptă împreună contra kilogramelor în plus 🙂 și sper să reușim să redevenim exact ceea ce ne place să vedem în oglindă.

 2. Ralucuta draga, ce dor mi-era de tine! Felicitări pentru bebe Vlad, să fie sănătos alături de celelalte minuni ale voastre! Știu cum te simți când știi ce drum ai iar de parcurs, cu dieta și sport, pt a-ți recăpăta forma, și vreau sa-ți spun ce m-a ajutat maxim pe mine :Programul de 90 de zile de nutriție online și slăbit al Ramonei de la scoaladeslușit.ro . Nu fac reclamă, vreau doar sa te ajut,,arunca un ochi pe site și da-ți singurica cu părerea 🙂 . PS acum intre 1-8 martie au și preț special. Te îmbrățișez cu drag!

Lasă un răspuns