DSCN4931Pentru că vine vara dar și pentru că soțului meu îi place foarte mult înghețata m-am hotărât să fac o rețetă pe care am găsit-o pe net dar bineînțeles că mici modificări tot am făcut eu…că altfel nu mă simt bine dacă nu îmbunătățesc o rețetă.

Se face foarte simplu.

Pentru înghețata de bază am avut nevoie de 1000 ml smântână pentru frișcă, 2 cutii lapte condensat, o lingură zahăr farin pentru atunci când am bătut frișca.

Pentru alte arome am folosit o cutie  de cremă  cocos, fulgi de cocos colorați,  2 linguri Nutella, 400 g zmeură congelată.

Am bătut smântâna pentru frișcă până s-a întărit destul de mult. Eu am folosit tipul asta de smântână cu mențiunea că trebuie ținută la frigider înainte de a o pregăti. Mie mi se întărește fără să mai fie nevoie de întăritor pentru frișcă.

DSCN4951

După ce frișca s-a întărit am adăugat 2 cutii lapte condensat și am amestecat bine. Așa arată laptele condensat pe care l-am folosit.

DSCN4949

Asta este înghețata de bază pe care am ales  să o împart în trei porții și în fiecare am adăugat:

Într-o porție:  cremă de cocos și fulgi de cocos (2-3 linguri)

DSCN4950 DSCN4952

În altă porție am pus 2 linguri de Nutella (asta a ieșit cea mai bună) 🙂

În cea de-a treia porție am pus zmeura congelată.

DSCN4953

Asta este tot.

Am pus-o în caserole și am băgat-o la congelator.

Înghețata cu nutela a ieșit cea mai cremoasă și a avut cel mai mare succes la copii dar și variantele celelalte sunt foarte bune.

O să mai fac cu ness, vișine, banane și alte combinații pentru că este o variantă foarte simplă de a face înghețată acasă și iese foarte cremoasă fără să o amestec des  cât timp e la congelator ca să nu facă ace de gheață.

Pentru a fi tăiată mai ușor recomand să fie scoasă din congelator  cu 10 minute mai devreme.

DSCN4942 DSCN4946

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.