Pentru că vine vara dar și pentru că soțului meu îi place foarte mult înghețata m-am hotărât să fac o rețetă pe care am găsit-o pe net dar bineînțeles că mici modificări tot am făcut eu…că altfel nu mă simt bine dacă nu îmbunătățesc o rețetă.
Se face foarte simplu.
Pentru înghețata de bază am avut nevoie de 1000 ml smântână pentru frișcă, 2 cutii lapte condensat, o lingură zahăr farin pentru atunci când am bătut frișca.
Pentru alte arome am folosit o cutie de cremă cocos, fulgi de cocos colorați, 2 linguri Nutella, 400 g zmeură congelată.
Am bătut smântâna pentru frișcă până s-a întărit destul de mult. Eu am folosit tipul asta de smântână cu mențiunea că trebuie ținută la frigider înainte de a o pregăti. Mie mi se întărește fără să mai fie nevoie de întăritor pentru frișcă.
După ce frișca s-a întărit am adăugat 2 cutii lapte condensat și am amestecat bine. Așa arată laptele condensat pe care l-am folosit.
Asta este înghețata de bază pe care am ales să o împart în trei porții și în fiecare am adăugat:
Într-o porție: cremă de cocos și fulgi de cocos (2-3 linguri)
În altă porție am pus 2 linguri de Nutella (asta a ieșit cea mai bună) 🙂
În cea de-a treia porție am pus zmeura congelată.
Asta este tot.
Am pus-o în caserole și am băgat-o la congelator.
Înghețata cu nutela a ieșit cea mai cremoasă și a avut cel mai mare succes la copii dar și variantele celelalte sunt foarte bune.
O să mai fac cu ness, vișine, banane și alte combinații pentru că este o variantă foarte simplă de a face înghețată acasă și iese foarte cremoasă fără să o amestec des cât timp e la congelator ca să nu facă ace de gheață.
Pentru a fi tăiată mai ușor recomand să fie scoasă din congelator cu 10 minute mai devreme.