De cinci ori mămică. Despre dietă, slăbit, sport. Stil de viață sănătos.

Gatit pentru ai mei

Mac răsfăţat

IMG_2774

Macul răsfăţat este o prăjiturică preparată cu multă dragoste, special pentru Costinel, care este fan mac.

INGREDIENTE:

Blatul: 400 g albuşuri (cred că de la 10 ouă, le-am avut la congelator) 13 linguri zahăr, 2 plicuri zahăr vanilat, un plic praf de copt stins în puţin oţet, 7 linguri nucă de cocos galbenă, 5 linguri nucă cocos albă, 5 linguri făină, 10 linguri mac (nemăcinat) 1 linguriţă cu vârf coajă rasă de lămâie.

Crema: 5 gălbenuşuri, 2 plicuri budincă Premium Dr. Oetker (vanilie bourbon), 1 litru lapte, 4 linguri făină, 1 esenţă vanilie, 1 pachet unt (La Dorna 250 g, 80% grăsime ), 10 linguri zahăr, 3 linguri mac (nemăcinat)

Glazură: Dr. Oetker glazură duo iaurt şi căpşuni

Bombonele pentru ornat

Mod de preparare:

Blat: Albuşurile se bat spumă. După ce sunt bătute foarte bine, se pune câte o lingură de zahăr până se termină tot şi se continuă mixarea. Se adaugă zahărul vanilat, nuca de cocos, macul, praful de copt şi la final făina şi coaja de lămâie.

Se coace la 180 grade pentru maxim 15 minute. Eu am folosit tava mare de la aragaz deoarece am vrut să iasă un blat subţire.

Aşa arată tăiat:

Între timp am preparat crema: Într-o cratiţă am amestecat gălbenuşurile, făina, zahărul, budincile şi laptele, le-am pus pe foc şi le-am fiert până a ieşit o cremă destul de tare. Am adăugat esenţa de vanilie. După ce s-a răcit am mixat cu un pachet de unt care pe care îl ţinusem afară pentru a fi moale.

Asamblare:

Blatul tăiat în două. Am pus primul blat, am adăugat jumătate din cremă, iar blat, iar cremă. Deasuprea cremei am pus biscuiţi şi peste biscuiţi am turnat glazura duo. Repede bombonelele deasupra deoarece glazura se întăreşte foarte repede. Am dat la frigider.

Aşa arată o secţiune după două ore de sta la frigider.

S-ar putea să-ți placă și...

6 comentarii

  1. Crede-ma cand spun ca am vazut tot felul de reteta culinare, dar asta este ceea mai aparte, nu mi-am amaginat ca se poate folosi macul decat pe covrigi si produse de patiserie.

    1. Ei bine…uite că se poate folosi foarte bine macul în prăjituri sau produse dulci…va urma pentru Paşte, cozonac cu umplutură de mac care este un cozonac din zona Bucovinei. Cred că imaginaţia femeii nu are limite nici în bucătărie 🙂

  2. Seamana faorte mult cu prajitura toska, eu am facut-o de multe ori, este foarte buna, era una din preferatele mele . Imi pare rau ca nu mai pot manca dulciuri.Asta e viata,tot ce-i bun pt gustul limbii nu-i sanatos pt restul corpului. 🙂

    1. Seamănă sau nu, contează mai puţin cum se numeşte. Contează că a fost foarte apreciată 🙂
      Nu te opreşte nimeni să o mai faci şi să papi din ea, dar după aceea suporţi consecinţele 😉

  3. Sper ca nu te-ai suparat,eu nu am avut intentia de a te supara. Sunt absolut convinsa ca a fost foarte apreciata. Adevarul e ca exact consecintele dulciurilor ma opresc sa ma mananc. 🙂

    1. Nu aveam de ce să mă supăr, Alina.
      Este foarte bine că te abţii şi mai ales că eşti conştientă ce îţi face bine şi ce nu. Mai bine fără desert din acesta şi cu siluetă frumoasă 😉

Lasă un răspuns