Mie îmi place ciulamaua de când mă știu. De ceva timp tot încerc și învăț să trăiesc cât de cât sănătos și  am evitat ciulamaua clasică. Când zic clasică mă refer la cea cu prăjit făina în ulei. Mereu fierbeam ciupercile în apă cu sare și ceapă apoi adăugam făina la fiert.

Nu iese rea așa…dar nici delicioasă. Iese doar bună să îți potolești pofta.

Dar mi-a venit ideea să încerc altfel.

Într-un vas termorezistent am pus ciupercile tăiate în felii, o ceapă tăiată cubulețe, sare și apă cât să acopere totul. Apoi la cuptor cu vasul pentru 10-20 minute. Fără nici un strop de ulei 🙂

Am adăugat o cutie de lapte de cocos, și 5-6 linguri de făina și am mai lăsat cam pentru 20 de minute la cuptor la foc potrivit, amestecând din când în când.

Am mâncat cu mămăligă caldă și piper proaspăt măcinat.

La gust este o diferență uimitoare și e  chiar mai bună decât ciulamaua clasică la care rețetă începe cu : „se prăjește făina”

Vă invit să încercați dacă iubiți ciulamaua.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.