Cartofi la cuptor (reţetă de la mama Eva) : cartofii curăţaţi şi tăiaţi felii sunt puşi într-un vas cu o cană mare de apă, sare, piper, boia de ardei dulce, usturoi, puţin ulei de măsline, rozmarin. Sunt ţinuţi la cuptor până se fac aurii, dacă mai este nevoie de apă se mai adaugă. Sunt foarte, foarte buni.

Vinete umplute: doi dovlecei micuţi, jumătate de ceapă, miezul de la vinete, seminte de susan, usturoi, ţelina  se toacă mărunt. În tigaia teflon, fără ulei se pun toate până se duce toată zeama lăsată. Se umplu vinetele cu aceaste legume şi se dau la cuptor cam 40 minute.

 Ciuperci cu mămăligă   Se taie ciupercile, se pun în teflonul fără ulei, se adaugă ceapă şi usturoi verde, sos de ardei roşu dulce, se pune puţin vin şi le lasă până se evaporă toată zeama. Se papă cu mămăligă caldă şi la alegere cu tofu afumat deasupra.

Comments

  1. Ce bune sunt!!!
    Eu nu sunt vegetariana (desi am avut cateva tentative) dar cum de felul meu mananc foarte putina carne, perioada postului dpdv alimentar nu est o „corvoada”.
    Oricum mi-ai facut o pofta cu toate bunatatile postate 🙁

    1. Lili, încearcă să le faci şi tu, eventual să le adaptezi la preferinţele tale culinare.
      Sincer, se fac atât de uşor mâncărurile pe care eu mi le prepar că dacă pofteşti la ele, ar fi şi păcat să nu le încerci.
      După aceea să îmi spui cum au fost.
      Te pup

  2. Buna, Raluca! 🙂
    Cartofii arata delicios! Cat timp ai lasat cartofii la cuptor? Am incercat si eu sa fac ceva asemanator acum vreo 3 saptamani, insa am taiat cartofii in felii putin mai groase si cred ca le-au trebuit vreo 3 ore sa se faca! :))

    Te pup! 🙂

    1. Bună Ionana,
      Cred că că i-am lăsat 50-60 minute la temperatura de 180-200 grade. Eu am cuptor electric şi am înţeles că se fac mai repede mâncărurile la el.
      Te pup

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.