IMG_4697Am făcut gem de căpșuni pentru familie și atunci mi-a venit ideea să încerc o variantă pentru mine, fără zahăr. Nu știu cât o să țină deoarece nu am pus conservant deloc  dar eu am încercat și aștept proba timpului.

Am avut o farfurie de căpșuni pe care le-am pus la fiert și le-am lăsat pe foc până s-au legat foarte bine. Gemul rezultat  l-am pus fierbinte în borcan și l-am învelit bine în prosoape pentru a se răci încet. După aceea l-am băgat la frigider și îl voi păstra acolo până când la iarnă voi avea poftă de ceva bun.

Vreau să încerc varianta asta cu caise și  prune.

Comments

  1. Buna Raluca,

    Ti-au tinut gemurile fara zahar?

    Eu am experimentat anul trecut gemul de prune fara zahar, a fost perfect, recomand.

    Multumesc.

    1. Bună Ileana,
      Nu le-am păpat încă. Le-am pus în frigider și acolo sunt și acum. Le țin pentru la iarnă.
      Și eu vreau să fac magiun de prune la toamnă. Știu sigur că ține și dacă nu are zahăr, totul este să găsesc prune foarte bine coapte și dulci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.