De cinci ori mămică. Despre dietă, slăbit, sport. Stil de viață sănătos.

Familia mea Gatit pentru ai mei

Lasagna minunată

Aceasta este mâncarea preferată a lui Drăgoşel, şi ca să am cum să îl motivez să vrea să vină de la Maia Eva din vizită, trebuie să am ceva bun în frigider.Pentru Feliciuca, care este la Buni Vali şi la Bunicul Dan în vizită, este de ajuns să spun papa bun că este prima la masă. Ilincuţa a rămas cu mami şi cu tati care s-au bucurat enorm de ea şi că mai au un copilaş acasă.

Reţeta nu este foarte complicată, aşa cum credeam eu la început. Cred că este a patra oară când o fac.

Am reţeta de la prietena mea Paula, căreia îi mulţumesc că mi-a scris-o foarte bine şi doar citind-o odată vezi ce uşor este totul.

LASAGNA CU RAGU

Mod preparare ragu (4-5 borcane).

  • 1 kg carne tocata porc ( eu iau pulpa)
  • 4 cutii mici rosii in bulion Cirio (sau 2 mari de 800 gr)
  • Busuioc proaspat sau uscat
  • 2-3 catei usturoi
  • 1 ceapa
  • Ulei, sare
  • 250 ml vin alb demidulce

Se taie ceapa marunt si se pune la calit pana prinde culoare aurie. Se adauga carnea tocata + vinul si se lasa la calit pana aceasta devine alba.

Intre timp se scurg rosiile in bulion si se toaca marunt. Acestea se adauga peste carne + busuioc presarat+ usturoiul tocat marunt + sare. Se lasa la foc mediu in jur de 1 ora. Atentie – compozitia trebuie sa ramana cat de cat suculenta, sa nu se ingroase f tare!

Compozitia se toarna in borcane 400 gr. Dupa racire se pastreaza la frigider.

Ingrediente lasagna:

  • Foi lasagna
  • Ragu ( 800 gr)
  • Sos Besciamella (500 ml) – se poate prepara si in casa dar nu stiu reteta ( ceva cu unt, faina, lapte)
  • Felii branza topita hochland
  • Sunculita praga
  • Parmezan
  • Ulei masline

Mod preparare

Se amesteca ragu cu sosul besciamella.

Se unge tava cu ulei de masline. Se aseaza un strat de foi lasagna, dupa care se toarna un strat de sos, dupa care pun bucatele de felii de branza topita (eu le rup cam 2-3 felii pentru fiecare strat), bucatele de sunca de praga, se presara parmezan si se continua procesul in acelasi mod.

La final peste foi se presara parmezan. Se acopera cu folie aluminiu si se lasa la cuptor circa 30 min la foc mediu.

Pentru a nu se arde foile de dedesubt ar fi indicat ca gratarul de la cuptor sa fie pozitionat mai sus

Poftă bună tuturor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns