Astăzi am făcut o lasagna cu carne sau o adaptare a reţetei originale pe care o aveam pentru că am preparat-o cu ce aveam prin casă dar am făcut-o cu mare plăcere pentru toţi pofticioşii mici şi mari.
Am avut carne amestec vită (mai multă) – porc, din care le-am pregătit copiilor nişte chifteluţe la cuptor care au ieşit cam aşa:
O farfurie plină de carne, am amestecat-o cu un sos făcut din lapte, făină, unt şi brânză feta (trebuia caşcaval dar nu aveam şi am adaptat reţeta) şi puţin vin roşu (trebuia alb, dar nu avem)
Foile de lasagna le-am opărit pentru 2-3 minute.
Am pus puţin ulei de măsline şi sos pe fundul vasului şi am aşezat soldăţeşte un rând de foi, peste el am pus şuncă tăiată subţire, sosul cu carne tocată, brânză topită feliată şi tot aşa până am terminat cu un rând de brânză topită şi oregano peste care am pus o conservă mică de roşii în bulion (mixate)
Acesta este rezultatul final, iar felicitarea este făcută de Dragoş la grădiniţă, pentru mine…aşa că foarte bine am fost inspirată să îi fac mâncarea lui preferată exact când mi-a oferit acest cadou frumos.