Pe 12 martie, Dragoş împlineşte 6 ani, drept urmare i-am serbat ziua în familie în această duminică, iar duminica viitoare vom serba cu copiii.

Blaturi: 12 ouă, 18 linguri zahăr, 18 linguri făină, o cănuţă ulei, 3 linguri apă rece, 2 plicuri praf de copt, o esenţă rom, colorant albastru

Crema: 600 ml smântână pentru frişcă La Dorna 32% grăsime, 1100 ciocolată albă, 500 g mascarpone

Sirop: o cană apă, 5 linguri zahăr şi 3 linguri apă de trandafiri  ( toate fierte pentru 5 minute )

IMG_1126

Blatul: Am separat gălbenuşurile de albuşuri.

Gălbenuşurile le-am amestecat foarte bine cu zahărul, uleiul, apa rece şi esenţa de rom până zahărul este topit şi culoarea lor a devenit mult mai deschisă.

Albuşurile bătute spumă le-am amestecat cu gălbenuşurile şi am adăugat făina cu praful de copt.

Această compoziţie am împărţit-o în 4 părţi egale (am măsurat cu un polonic).

În prima compoziţie nu am pus nimic.

În a doua compoziţie  am pus puţin colorant albastru.

IMG_1051

În a treia compoziţie am pus mai mult colorant, având grad de comparaţie a doua compoziţie.

În a patra compoziţie am pus mai mult colorant şi am comparat cu a treia compoziţie.

IMG_1056

În blatul 3 şi 4 am mai adăugat puţină făină până am ajuns la consistenţa blatului 1 şi 2.

Le-am copt pentru maxim 20 minute la 180 grade până a trecut testul scobitorii fiecare blat.

IMG_1067

Crema: 600 ml smântână pentru frişcă amestecată cu 1100 g ciocolată albă mărunţită  le-am pus pe foc într-o oală cu fund dublu  şi le-am ţinut până toată ciocolata s-a topit. Am lăsat-o peste noapte în frigider.

Am bătut-o foarte bine cu mixerul până a devenit pufoasă şi am amestecat-o cu mascarpone.

A rezultat o cremă foarte pufoasă şi fină.

IMG_1129 IMG_1135Aşa arată tortul pus în inelul de tort.

Secţiunea tortului:

IMG_1318

Micuţul mare sărbătorit:

 

 

Comments

  1. Buna Ralu.Cautam o crema pt un tort.Am citit bine 1100gr ciocolata?adica vreo 10ciocolati?avand in vedere ca una are 100gr?Ar veni cam la 100ml de frisca dublu ciocolata?adica 200gr.Ca nu vreau sa fac chiar asa mare tortul.Multumesc,te pup

    1. Bună Alinuța,
      Ai citit foarte bine. 🙂
      Crema cu ciocolată albă și frișcă are nevoie de mai multă ciocolată albă decât o cremă cu ciocolată neagră. Adaptezi cantitatea la mărimea pe care vrei tu să o faci.
      Dacă pui ciocolată neagră se folosește 1:1 (100 ml frișcă cu 100g ciocolată neagră)
      Spor la treabă!!!
      Pupici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.