De cinci ori mămică. Despre dietă, slăbit, sport. Stil de viață sănătos.

Cum am slabit Gatit pentru ai mei

Prăjitură inventată

Aceasta este o prăjitură fără zahăr (clasic) sau făină albă.

Merge oricând făcută cu orice combinație de fructe. Blatul seamană mai mult cu o ciocoată de casă decât cu un blat clasic.

Pentru blat am folosit: 8 ouă, 400 g morcovi, 330 ml lapte bătut, 3 linguri melasă, 500 g făină integrală, 6 linguri ulei de cocos (topit), 2  linguri unt de cacao, 2 plicuri praf de copt, 1 esență vanilie, 1 esență rom,  50 g stafide și 100 g smochine înmuiate în apă de trandafir, 3 linguri de cacao, 250 g alune de pădure, puțină sare si 1 linguriță de cardamon măcinat, o ceașcă de espresso (200 ml)

Nu vă speriați de așa ingrediente. Oricând puteți înlocui melasa cu zahăr brun sau alb. Făina integrală cu făină albă. Stafidele le puteți înmuia în apa calda cu esențe. Uleiul de cocos cu ulei de floarea soarelui. Cardamonul se poate înlocui cu scorțișoară iar alunele de pădure cu nuci.

Am amestecat toate ingredientele. Nimic complicat. Le-am pus în ordine: ouă, lapte bătut, cafea, ulei, morcov, stafide și smochine, cacao, esențe, făina și praful de copt.

Le-am pus în tavă cu hârtie de copt și deasupra am aruncat alunele de pădure.

Am băgat la cuptorul încălzit la 180 de grade pentru aproximativ  50 de minute.

Așa arată după copt.

Am lăsat blatul la răcit.

Pentru cremă albă am folosit: 500 g brânză 0,2% grăsime, 250 g mascarpone, 150 g zahăr de cocos, 400 g urdă, 200 g cremă de brânză dietetică și esență de vanilie.Toate le-am amestecat lejer cu o lingură. Zahărul de cocos se topește foarte frumos și repede și îi dă cremei o culoare plăcută.

Pentru crema galbenă: 1 kg mango (congelat am avut eu) și o lingurița scorțișoară. După ce s-a decongelat l-am pasat foarte bine și l-am amestecat cu scorțioara.


După ce blatul s-a răcit am pus crema albă deasupra lui și pe cea galbenă deasupra celei albe.

Am ornat cu bobițe delicioase de rodie.

Cam asa  am inventat eu o prăjitură puțin altfel dar care este foarte bună și ușoară.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns