M-am trezit în dimineața asta cu o poftă de negresă. Am zis să încerc să fac una fără zahăr, ouă, lapte…să fie și de post dar și să pot mânca și eu fără să mă simt  așa vinovată că îmi pun silueta în pericol  😉

Iar spun că nu am măsurat nimic. Este  o rețetă inventată pe loc. Nu cred că trebuie cantități exacte și totul  se poate modifica. Le voi aproxima cât de cât.

Ingrediente:

1l  lapte de soia (cu cacao),

400-500 g făină (cernută),

500 ml lapte de cocos (pentru glazură)

10 linguri miere ( din care 4  linguri pentru glazură)

2 plicuri praf de copt,

3 pumni de prune uscate fără sâmburi  (puse în apă 2 minute la microunde)

3 linguri ulei de cocos topit ( 2 linguri  puse în blat și una pentru glazură)

1 lingură unt de cacao, (pentru glazură)

2 pumni de nuci prăjite,

8-10 linguri de cacao – cernută foarte bine  (cam 3 din  ele pentru glazură)

3-4 linguri fulgi de cocos,

sare,

o linguriță de scorțișoară

esență de vanilie și rom

Am amestecat toată ingredientele:   făina cu cacao, fulgii de cocos, nucile, prunele (scurse de apă) praful de copt, laptele de soia cu cacao, uleiul de cocos, sarea, esențele, nuca de cocos, scorțișoara și mierea.

A ieșit o compoziție destul de moale (cam ca  la chec)

Am copt-o într-o tavă cu pereții detașabili cam 50 de minute la 180 de grade.

Cât a stat negresa  la cuptor am făcut  glazura din miere, lapte de cocos, cacao, unt de cacao și ulei de cocos. Le-am fiert până s-a îngroșat siropul puțin (10-15 minute)

După ce negresa s-a copt și am scos-o de la cuptor, am turnat glazura  peste ea. Și am lăsat-o așa cam 30 de minute.

Am răsturnat-o și am pus deasupra câteva bucăți de zmeură proaspătă.

Nu vă spun cu câtă bucurie a fost devorată de toată familia….de la mic la mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.