IMG_7200

Tapioca este un amidon alimentar extras din rădăcina plantei cassava. În general tapioca este folosită în budinci, sosuri și creme ca agent de îngroșare. De aceea în Marea Britanie tapioca este sinonimă cu o budincă îngroșată din lapte, dar sunt și țări, precum Brazilia, în care maniocul nu lipsește din alimentația zilnică, fiind folosit în condimentarea oricărui tip de mâncare. Chiar la Londra am mâncat o budincă delicioasă de tapioca și am vrut să încerc și eu acasă o combinație pentru aceste bobițe minunate.

Așa arată taipoca în stare crudă: niște minuscule bobițe.

IMG_7241

Ele fierte doar în apă nu au nici un gust dar au calitatea de a împrumuta gustul lichidului, condimentului lângă care sunt gătite.

La această budincuță am folosit: 100 g lapte de cocos (conservă), 400 ml lapte condensat (de la Lidl), o cănuță de tapioca, 2-3 linguri zahăr brun și un plic zahăr vanilat.

Toate ingredientele (fără zahăr) le-am  pus într-o cratiță pe foc și le-am lăsat să fiarbă până micuțele bobițe s-au făcut transparente (cam 10 minute).

La final am pus zahărul și am turnat-o în boluri cu dulceață de vișine deasupra.

Așa arată încercarea mea:

IMG_7205

Ce voi schimba data viitoare? Voi pune lapte simplu, laptele de cocos îl voi păstra sau îl voi înlocui cu fulgi de cocos și nu voi mai pune zahăr brun ci stafide, curmele sau smochine  care își vor lăsa ele dulceața și voi face mai multă pentru că este un desert care le-a plăcut și copiilor 🙂

 

Comments

  1. Na netyciomis adataru si puslapi (ieskojau kaip pasigaminti paprasciausia guliasa) nuostabus puslapis, nes negaliu pakesti tu sudetingu ir grieztu receptu puslapiu, kur paskaits jautiesi visisku neismanliu, nesu juk vireja net is tolo, bet kazkodel didziaja laisvalaikio dali praleidziu virtuveje, ziauru, bet nieko pakeisti neimanoma. Vyras prie puodu ne is tolo nesiartina jam kaip stop zlenklas prie virtuve (nors ji kartu su svetaine), na zodziu nepapasakoti rasau o tik norejau pasidziaugti kad toki faina puslapiuka adataru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.