IMG_7193Mie îmi place foarte mult mâncarea chinezească (fără carne), îmi plac legumele lor, iar orezul cu ou e preferatul meu (o să  încerc să îl prepar  cât de curând acasă). Singurul inconvenient: foarte mult ulei folosesc la gătit.

Într-o seară mi-am încercat talentul cu niște legume  și au ieșit foarte bune, apropiate la gust cu cele mâncate la restaurantul chinezesc, dar mult mai sănătos gătite.

Legumele folosite: broccoli, vânătă, ciuperci pleutotus.

Condimente: foi dafin, usturoi, sos soia, ardei iute, sare, piper, ghimbir măcinat.

Pe domnul broccoli l-am fiert în apă cu sare și foi de dafin. L-am lăsat doar câteva minute, cât să râmână destul de tare dar totuși să fie opărit.

Într-o tigaie teflonată am pus trei pufuri de ulei de măsline și am așezat feliile  de vânătă și ciupercile pleurotus. Nu am pus sare de la început ca să nu iasă apa din legume. După ce au prins puțină culoare am adăugat buchețele de broccoli și puțină zeamă în care a fiert el.

L-am lăsat pe foc cam 5 minute și am pus restul de condimente.

Greu??? Deloc. Condimentele folosite pot fi adaptate în funcție de gusturile fiecăruia.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.