Este o mâncare foarte bună, nu necesită mari pregătiri sau multă muncă, se adaptează ingredientelor pe care le aveţi în casă şi după preferinţă.
Eu m-am apucat să o prepar undeva după ora 23 şi în nicio oră mâncarea a fost gata.
Ingrediente: foi pentru lasagna fără ou, din grâu dur, caşcaval vegetal, broccoli, ciuperci, dovlecel verde, sos de roşii, oregano, usturoi, ulei de măsline, sos de soia, foi de dafin, sare, piper
Bucheţelele de broccoli le-am fiert 10 minute în apă cu usturoi, sare şi foi de dafin, după care le-am mărunţit puţin cu furculiţa.
Ciupercile şi dovleceii tăiate felii le-am teflonat. Pe ciuperci am pus puţin sos de soia. Caşcavalul vegetal l-am răzuit.
Foile de lasagna le-am fiert 2-3 minute.
După aceea într-o tavă tip yena am pus puţin ulei de măsline şi am pus un strat de foi de lasagna, un stat de ciuperci, caşcaval, alt strat de foi, broccoli, caşcaval, alt strat de foi, dovlecel, caşcaval, alt strat de foi, peste care am pus sos de roşii, caşcaval şi oregano. Am pus sosul pe care ciupercile l-au lăsat şi câteva linguri din zeama în care a fiert broccoli.
Am tăiat bucăţi înainte să o bag la cuptor.
Am băgat tava la cuptor acoperită cu o folie alimentară pentru 30 minute la 180 grade.
Aşa arată finalul 🙂
Buna Ralucuta. Stiu ca tu ai un stil de viata sanatos si de multi ani nu ai mai inclus in meniul tau carnea. Saptamana asta mi-a venit o ideea sa fac sarmale cu quinoa, bulgur si miez de nuca au iesit super bune, sunt de-a dreptul incantata de rezultat. Daca iti plac sarmalele si esti interesata de reteta ti-o spun cu mare drag. Te pup
Mulţumesc pentru idee.
Eu sarmale de post în foi de varza îmi fac cu ceapă, orez, ciuperci, ardei, morcov uneori soia. Iar în foi de viţă îmi face mama mea cu urdă, are ea o reteţă şi ies foarte bune 🙂
Te pup