Este prima negresă din viaţa mea pe care o fac. Iar aceasta este cu adevărat deosebită pentru că este de post.
Ingredientele le ştiu de la doamna Flori, profesoara mea de la şcoală, dar cantităţile nu le-am reţinut, aşa că nu mi-am permis la ora 10 seara să o sun să o rog să mi le reamintească, şi am riscat şi am amestecat după ochi câte ceva ca să iasă minunea asta de prăjitură.
Ingrediente: 10 linguri de făină, 2 linguri cacao, o canuţă de ulei, cam un pahar de suc acidulat (trebuia apă minerală dar nu am avut), 4 linguri de dulceaţă de zmeură, o cănuţă de zahăr,un plic amoniu, un plic praf de copt, un plic zahăr vanilat, o lingură coajă rasă de lămâie, o esenţă de rom, vişine congelate.
Toate se amestecă foarte bine. Le-am pus într-o formă de silicon, am aşezat frumos vişinele congelate şi am copt-o în cuptorul deja încins cam 40 minute la 180 grade.
Deasupra am pus o glazură de ciocolată de la Dr.Oetker şi am nins nucă de cocos.