De cinci ori mămică. Despre dietă, slăbit, sport. Stil de viață sănătos.

Diverse Familia mea Gatit pentru ai mei

Tort de ciocolată

Am făcut două torturi unul rotund şi unul dreptunghiular.

Blatul este cel mai bun blat pe care l-am făcut eu vreodată. Reţeta am luat-o de pe gustos.ro unde reţeta era de prăjitură, dar eu am adaptat-o pentru tort.

Blat: 6 ouă, 200 gr zahăr, 40 ml ulei, 40 ml apă, 3 linguri mari de cacao, 200 gr făină, un praf de copt, o linguriţă de coajă rasă de lămâie şi portocală.

Am bătut albuşurile spumă cu zahărul. După ce a ieşit bezeaua beton, am pus apa. Gălbenuşurile le-am amestecat cu uleiul  şi coaja de lămâie. Albuşurile cu gălbenuşurile le-am amestecat bine. Am adăugat făina cernută cu praful de copt şi cacaoa şi am amestecat cu grijă. Am tapetat cu hârtie de copt o tavă cu pereţii detaşabili şi l-am copt în cuptorul preîncălzit timp de 35 minute.

După ce l-am copt pe cel rotund, am repetat totul cu aceleaşi cantităţi 🙂

Crema:Cantitatea este mai mare de cremă pentru că am pus-o la cele două blaturi.

Am făcut crema cu o zi înainte pentru că trebuie să stea cel puţin 5 ore la frigider.

700 grame ciocolată albă, 700 ml frişcă lichidă, 10 grame gelatină.

Ciocolata şi frişca le-am pus pe foc şi după ce au început să fiarbă le-am lăsat pe foc 3-4 minute. Gelatina am preparat-o conform indicaţiilor de pe ambalaj şi am adăugat-o peste cremă. Am lăsat-o la rece în frigider până a doua zi. Am mixat-o foarte bine până a ieşit o cremă foarte pufoasă.

Siropul: O cană de zahăr pusă într-o cratiţă pe foc. După ce s-a topit zahărul, am adăugat cu grijă 2 căni de apă. După topire a rezultat un sirop încare am pus o esenţă de rom şi o lingura mare de ness. L-am pus la răcit înainte să însiropez blaturile  cu el.

Glazura verde este marţipan amestecat cu colorant verde

Glazura maro: 400 grame ciocolată neagră amestecată cu 300 grame frişcă lichidă. După ce s-au topit le-am ţinut la congelator cam 30 minute până a rezultat o cremă groasă.

Aşa arată tortul în secţiune:

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *