Am făcut două torturi unul rotund şi unul dreptunghiular.
Blatul este cel mai bun blat pe care l-am făcut eu vreodată. Reţeta am luat-o de pe gustos.ro unde reţeta era de prăjitură, dar eu am adaptat-o pentru tort.
Blat: 6 ouă, 200 gr zahăr, 40 ml ulei, 40 ml apă, 3 linguri mari de cacao, 200 gr făină, un praf de copt, o linguriţă de coajă rasă de lămâie şi portocală.
Am bătut albuşurile spumă cu zahărul. După ce a ieşit bezeaua beton, am pus apa. Gălbenuşurile le-am amestecat cu uleiul şi coaja de lămâie. Albuşurile cu gălbenuşurile le-am amestecat bine. Am adăugat făina cernută cu praful de copt şi cacaoa şi am amestecat cu grijă. Am tapetat cu hârtie de copt o tavă cu pereţii detaşabili şi l-am copt în cuptorul preîncălzit timp de 35 minute.
După ce l-am copt pe cel rotund, am repetat totul cu aceleaşi cantităţi 🙂
Crema:Cantitatea este mai mare de cremă pentru că am pus-o la cele două blaturi.
Am făcut crema cu o zi înainte pentru că trebuie să stea cel puţin 5 ore la frigider.
700 grame ciocolată albă, 700 ml frişcă lichidă, 10 grame gelatină.
Ciocolata şi frişca le-am pus pe foc şi după ce au început să fiarbă le-am lăsat pe foc 3-4 minute. Gelatina am preparat-o conform indicaţiilor de pe ambalaj şi am adăugat-o peste cremă. Am lăsat-o la rece în frigider până a doua zi. Am mixat-o foarte bine până a ieşit o cremă foarte pufoasă.
Siropul: O cană de zahăr pusă într-o cratiţă pe foc. După ce s-a topit zahărul, am adăugat cu grijă 2 căni de apă. După topire a rezultat un sirop încare am pus o esenţă de rom şi o lingura mare de ness. L-am pus la răcit înainte să însiropez blaturile cu el.
Glazura verde este marţipan amestecat cu colorant verde
Glazura maro: 400 grame ciocolată neagră amestecată cu 300 grame frişcă lichidă. După ce s-au topit le-am ţinut la congelator cam 30 minute până a rezultat o cremă groasă.
Aşa arată tortul în secţiune: