Doar mă ştiţi pe mine cât de mult iubesc ardeii iuţi. Totul a pornit aseară, când  pe pagina de FB a  unui prieten  am văzut un sos minunat de ardei iuţi. Mi-a dat reţeta şi m-aş fi apucat chiar aseară să fac şi eu dar deşi aveam toate ingredientele, nu aveam suficiente să îmi iasă o cantitate suficientă.

Aşa că dimineaţă, pe o ploaie minunată m-am dus la piaţă să îmi completez  tot ce îmi lipsea.

Am pus aşa: 1 kg ardei capia, 800 g ardei iuţi cu tot cu seminţe, 500 g roşii, 80 g căţei usturoi (2 căpăţâni), 3 legături pătrunjel, 100 ml vin roşu sec, 30 ml ulei măsline, 8 g cimbru, 6 g oregano, o linguriţă ghimbir măcinat, foi de dafin, sare.

Toate ingredientele solide le-am dat prin robotul de bucătărie şi le-am pus la fiert  împreună cu vinul, uleiul şi condimentele  pentru 2 ore. Foile de dafin le-am sos după maxim 30 minute.

Este foarte bun, o porţie de 100 g. a ieşit la 56 calorii.

Dacă iubeşti gustul  iute-picant, acest sos  merge mâncat cu orice.

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.