Doar mă ştiţi pe mine cât de mult iubesc ardeii iuţi. Totul a pornit aseară, când pe pagina de FB a unui prieten am văzut un sos minunat de ardei iuţi. Mi-a dat reţeta şi m-aş fi apucat chiar aseară să fac şi eu dar deşi aveam toate ingredientele, nu aveam suficiente să îmi iasă o cantitate suficientă.
Aşa că dimineaţă, pe o ploaie minunată m-am dus la piaţă să îmi completez tot ce îmi lipsea.
Am pus aşa: 1 kg ardei capia, 800 g ardei iuţi cu tot cu seminţe, 500 g roşii, 80 g căţei usturoi (2 căpăţâni), 3 legături pătrunjel, 100 ml vin roşu sec, 30 ml ulei măsline, 8 g cimbru, 6 g oregano, o linguriţă ghimbir măcinat, foi de dafin, sare.
Toate ingredientele solide le-am dat prin robotul de bucătărie şi le-am pus la fiert împreună cu vinul, uleiul şi condimentele pentru 2 ore. Foile de dafin le-am sos după maxim 30 minute.
Este foarte bun, o porţie de 100 g. a ieşit la 56 calorii.
Dacă iubeşti gustul iute-picant, acest sos merge mâncat cu orice.
[…] bun şi mai crocant decât dacă era prăjit. L-am servit cu sos de ardei iute, reţeta o găseşti aici şi conopidă fiertă. Merge la fel de bine cu mujdei de usturoi şi […]
Am incercat si eu reteta, trebuie sa recunosc ca am mai adaugat rosii si vinul l-am pus din ochi,dar imi place mult de tot!
Multumesc de idee!
Cu plăcere şi mă bucur că îţi place acest sos 🙂