De cinci ori mămică. Despre dietă, slăbit, sport. Stil de viață sănătos.

Diverse Familia mea Gatit pentru ai mei

Guguluful colorat şi siliconat

Îmi doream de foarte mult timp forme din silicon pentru diverse prăjituri. Am tot citit că nu mai necesită ungere sau hârtie de copt şi mai ales că poţi scoate prăjitura minunată din formă, fără să o strici la final…cum fac eu în majoritatea cazurilor sau să îmi fac o grămadă de griji cum reuşesc să o scot intactă…

Am dat căutare pe net şi mi-am comandat două forme care astăzi au venit, iar după sportul zilnic  (cu  prietena mea veche Carmen Brumă şi mai noul meu prieten Florin Nebunu) m-am apucat să fac ceva…un guguluf.

Am bătut spumă albuşul de la 5 ouă. Separat, pe foc am pus o cană zahăr cu jumătate cană lapte şi jumătate cană apă, 75 g unt plus o fiolă esenţă vanilie şi le-am topit pe toate. Peste albuşul bătut spumă am turnat încet din compoziţia lichidă, am pus un plic de praf de copt iar făină am adăugat până a rezultat o compoziţie mai lichidă, ca o smântână sau ciulama.

Mai aveam nişte colorant  şi  am separat compoziţia în două şi în una am pus câteva picături de  verde şi în cealaltă câteva picături  de albastru.

Deasupra am aruncat nişte stafide şi bombonele colorate.

După ce a stat cam 35 minute la cuptor la 180 grade, a fost gata, l-am scos foarte simplu din formă şi l-am pudrat cu zahăr farin.

Gata un desert-gustare pentru copiii mei care l-au încercat deja cu iaurt şi au fost mulţumiţi de rezultat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *