IMG_9766

Acest desert este un dulce pe care îl prepara sora mea când eram mici şi mi-am adus aminte de el şi l-am preparat şi eu astăzi.

Ingredinte pentru o tavă 40 / 25 cm: 6 ouă, o cană lapte, o cană şi jumătate zahăr, o cană ulei, o esenţă vanilie, una de  rom, un plic praf copt, făină cât cuprinde că devină o smântână groasă.

Am separat gălbenuşurile de albuşuri.

Jumătate din cantitatea de zahăr am amestecat-o cu gălbenuşurile, uleiul, esenţa şi laptele rece.

Albuşurile se bat spumă cu restul de zahăr şi după aceea se amestecă cu gălbenuşurile, praful de copt stins în putin oţet şi la final făina până devine o cremă groasă ca o mămăligă moale.

Am copt-o într-o tavă cu dimensiuni: 40/25 pe o hărtie de copt, la 180 de grade cam 30-40 minute, până a trecut testul scobitorii.

Sosul:  o cană de zahăr cu 3 căni de apă, 3-4 linguri cacao, o esenţă de vanilie şi 100 g ciocolată cu lapte se pun pe foc şi se fierb cam 10 minute până rezultă un sos mai moale iar la final am pus cam 100 g unt.

După ce blatul s-a copt, l-am tăiat bucăţele şi le-am scufundat bine  în sirop după care  le-am tăvălit prin nucă de cocos.

Gata 🙂

O secţiune pentru voi 😉

IMG_9779

Poftă bună!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.