De cinci ori mămică. Despre dietă, slăbit, sport. Stil de viață sănătos.

Mâncărică de post

Bezele de post și fără zahăr

Bezelele se numără printre preferatele mele. Am încercat de multe ori să fac dar niciodată nu mi-au reușit. Dar de când evit zahărul nu am mai pus gura pe ele. Acum fiind și post nici atât nu pot mânca. Dar, am descoperit pe situl Jamilei o rețetă de bezele de post, fără albuș. Ele se fac din zeama în care a fiert năutul sau din zeama din conserva de naut. Această zeamă se cheamă aquafaba.

Cum aseară am făcut hummus, de ce să arunc această bunătate?

Am folosit cam 200 ml de  zeamă de năut, o esență de vanilie, puțină sare, 100 g îndulcitor și o linguriță de oțet.

Acesta este îndulcitorul folosit. Se comportă bine la gătit.

Am bătut zeama de năut, esența și sarea  până s-a întărit apoi am început să pun îndulcitorul puțin câte puțin. Așa arată după ce am bătut cam 10 minute cu tot îndulcitorul. La final am pus lingurița de oțet și am mai amestecat puțin.

Am pus în tavi tapetate cu hârtie de copt.

Le-am copt la 90-100  grade cam 2 ore și jumătate, cu ventilație. Inițal credeam că nu ies pentru că erau foarte moi. Dar le-am lăsat apoi cu ușa cuptorului puțin deschisă și focul oprit până s-au răcit.

Daaaa…au ieșit bestiale!

Sunt crocante și bune. Când muști din ele se aude ca și cum calci pe zăpadă înghețată.

S-ar putea să-ți placă și...

2 comentarii

 1. Interesantă idee, am încercat-o și eu caci as vrea sa încerc o perioada sa renunț la lapte produse lactate dar și oua.
  Din păcate deși consistenta era buna după ce am bătută aquafaba, au crescut frumos bezelele in primele 10 minute după care parca s-au dezintegrat, pur și simplu s-au topit. Am folosit îndulcitor in loc de zahar, xilit (zahar de mesteacăn).
  Oare asta sa fie cauza

  1. Bună!
   Am pățit și eu odată așa….este din cauza îndulcitorului.
   Încearcă cu un îndulcitor care este pentru prajituri și coacere.

Lasă un răspuns